Strona główna » Obiady » Pstrąg pieczony z ziołami

Pstrąg pieczony z ziołami


ryba

Prosty przepis na pyszną rybę, bo jak wiadomo – ryby są zdrowe:)

Składniki na 4 porcje:

  • 4 świeże, patroszone pstrągi
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • tymianek, rozmaryn, bazylia, oregano
  • kilka kropli oliwy z oliwek

Ryby myjemy. Środek i wierzch ryby smarujemy, przygotowaną mieszanką ziół, wymieszanych z oliwą i wkładamy do środka po jednym ząbku czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym lub w folii w temperaturze 180 stopni, przez 30 minut.

Smacznego!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s