Strona główna » Obiady » Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej


kasza

Te kotlety to świetne urozmaicenie codziennych obiadów. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Można je podawać z kwaśną śmietaną, ciepłym sosem czy warzywami.

Idealnie pasują również jako dodatek do mięsa i ryby.

Pyszne i zdrowe:)

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki startego sera
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, posiekana kolendra lub bazylia
  • tłuszcz do smażenia

Cebulę drobno siekamy, szklimy na maśle. Zdejmujemy z ognia, studzimy, mieszamy ze startym serem. Ugotowaną kaszę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (ja użyłam blendera). Następnie wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia.

Smacznego!

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s