Strona główna » Przepisy » Frittata

Frittata


frittata2

Tęsknie już za wiosną. Zamarzyłam, więc o czymś kolorowym, smacznym i zdrowym:)

Frittata jest idealną potrawą na śniadanie lub kolację.

Składniki na 2 porcje:

  • 150g chudego twarogu
  • 2 jajka + 2 białka
  • 1 cebula
  • 1 pomidor bez skórki
  • ulubiona wędlina
  • sól, pieprz do smaku
  • świeża bazylia

Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jajka i białko, mieszamy. Resztę składników kroimy w kostkę i mieszamy z masą, doprawiamy do smaku. Formę wykładamy papierem do pieczenia, nalewamy masę i pieczemy przez ok. 30minut w 180stopniach.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s